Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips voor bij het kiezen van een woonverzekering

Op deze website kunt u heel veel informatie vinden over het afsluiten van een woonverzekering (opstalverzekering en/of inboedelverzekering)  en voor bij het kiezen van de juiste verzekeringsmaatschappij. Hieronder een kort lijstje met tips.

Één verzekeraar voor uw woonverzekeringen
Er zijn twee woonverzekeringen, de opstalverzekering (voor het huis) en de inboedelverzekering (voor de inventaris). Als u beide verzekeringen bij één maatschappij onderbrengt voorkomt u discussies over wie een schade moet vergoeden. >>> TIP: Dit zijn goede woonverzekeringen

Contra-expert vergoed?
Als je het niet eens bent met een schadevergoeding kunt een contra-expert inschakelen. Bij sommige verzekeraars worden de kosten voor deze contra-expert voor een groot deel vergoed.

Vergelijk regelmatig woonverzekeringen
Niet alleen energie-tarieven, zorgverzekeringen en spaarrente-tarieven zijn het regelmatig vergelijken waard, ook op woonverzekeringen kun je zo veel besparen. Volgens de NMa kan overstappen naar een andere woonverzekering jaarlijks zo'n  40 tot 63 euro besparen. Prijzen van verzekeringen veranderen vaak, en terwijl sommige polissen duurder worden zijn er andere die juist in prijs dalen. Zodoende kan een goedkope woonverzekering van het ene jaar, een jaar later ineens duur zijn in vergelijk met de concurrenten. Gebruik een Prijsvergelijker opstalverzekeringen en/of een Vergelijk inboedelverzekeringen om in een paar minuten uit te vinden of uw woonverzekeringen niet te duur zijn.

Verhoog het eigen risico
Soms kunt u bij een verzekeraar uw eigen risico verhogen in ruil voor een fors lagere premie. Uw verzekering wordt er natuurlijk wat minder goed door, maar aan de andere kant bespaart u veel op uw vaste lasten. Durft u dit risico zelf te dragen? Kies dan voor een verzekeringsmaatschappij waarbij u uw eigen risico kunt ophogen.

Inclusief glasverzekering?
De glasverzekering maakt vaak deel uit van de opstalverzekering, maar dit is niet altijd het geval. Een verzekeraar kan een verzekering goedkoop aanbieden door de glasverzekering als optie aan te bieden. Hou hier rekening mee als u opstalverzekeringen vergelijkt.

Inclusief fundering?
Ook de fundering maakt soms wel en soms niet onder de standaard opstalverzekering. Ook dit is iets om rekening mee te houden als u opstalverzekeringen vergelijkt.

Inclusief aard- en nagelvaste zaken buiten?
Zonneschermen, antennes, schotels, vlaggenmasten en andere zaken die buiten aan het huis of in de grond bevestigd zijn zijn soms wel en soms niet meeverzekerd. Vooral bij een zonnescherm kan dit heel interessant zijn. Hou ook hier rekening mee.

Dekking ook onderweg?
Als je onderweg bent kunnen je sieraden worden gestolen, of bijvoorbeeld je jas of je laptop. Sommige inboedelverzekeringen dekken dan de schade, soms zelfs wereldwijd. Andere verzekeraars doen dit niet. Ook dit kan een overweging zijn voor een bepaalde woonverzekering te kiezen als je vaak - met dure spullen - onderweg bent.

Meerdere verzekeringen vaak goedkoper
Het kan heel interessant zijn om meerdere verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen. De kortingen die verzekeraars aan goede klanten geven kunnen behoorlijk oplopen.

Beveilig uw huis voor een lagere premie
Bij sommige verzekeraars kunt u een flinke korting krijgen als u uw huis beveiligt. Het gaat daarbij onder andere om goede sloten, rookmelders en buitenverlichting.Vraag het certificaat Beveiligde Woning aan bij Keurmerk Veilig Wonen en bepaar 10 tot 20 procent op uw premie.